Bibliotheek op school

Goed kunnen lezen is een voorwaarde voor schoolsucces! Je moet het bijhouden. De Bibliotheek op school werkt: kinderen gaan er meer van lezen en scoren hoger in leestests.

Aldus Thijs Nielen van de Universiteit van Leiden.

"Van alle veranderingstrajecten in de basisschool die we hebben doorgevoerd, levert de Bibliotheek op school veruit het meeste op."

André Hoogveldt, directeur Willibrordusschool Herveld

De Bibliotheek op school is een landelijke aanpak voor het basisonderwijs, waarin bibliotheken en scholen structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. Doel is kinderen te stimuleren meer te lezen, op school en thuis.

De Bibliotheek Gelderland Zuid werkte in deze vorm al succesvol samen met het basisonderwijs en voorschoolse instellingen. Veel scholen zijn al voorgegaan. Eind 2016 zijn er in totaal al 37 scholen met een bibliotheek op school.

De Bibliotheek op school is een concept waarin school een echte bibliotheek in de school heeft, met een aantrekkelijke jeugdcollectie vol met informatieboeken en boeken met verhalen. Via lidmaatschap en professionele uitleenapparatuur kunnen scholieren en leraren materialen lenen voor thuis en op school. Via het digitaal portaal schoolWise hebben zij toegang tot de hele collectie van de Bibliotheek Gelderland Zuid, van luisterboeken, muziek en films tot boeken. Maar het Bibliotheek op school-concept van de Bibliotheek Gelderland Zuid is meer. 

LINK NAAR  Schoolwise